frennl

Samen eten is olie voor de vriendschap.

In Frankrijk begint alles bij het diner, voorafgegaan door een aperitief en afgesloten met de pousse-café.

Culinair
Een verrijking voor de papillen

De inspiratie van de dag bepaalt het menu. Als je de dag van aankomst willen dineren, denk er dan aan ons dit op voorhand te laten weten.

Op één van de terrassen of een enkele keer binnen, is het samen met de andere gasten, genieten en de streek anders ontdekken.


Table d’Hôtes
smaken van de Gers ontdekken?

Hier is de gastronomie een kleurrijk pallet van geuren en smaken.

Starten met een ‘Floc de Gascogne,’ een ‘confit de canard’ overgoten met de ‘vin de Gascogne’ om af te sluiten met een ‘pastis’ (taartje met appels) overgoten met Armagnac.

Chambre d’hôtes  Gajolles serveert een diner met verse, lokale en heerlijke producten. Genieten van de table d’hôtes kan zes dagen per week. Kies je voor het diner, dan is het aperitief, voorgerecht, gerecht, dessert, koffie of thee inbegrepen en alles wordt met evenveel zorg bereid.

Tinne voelt zich thuis in de keuken. Daar maakt ze onder andere het volgende voor jullie klaar:

  • Zalmpaté met basilicum en Coeur de boeuf tomaten.
  • Confit van eend verwerkt in een tajine met pruneaux d’Agen.
  • Parelhoen op zuiderse wijze met zon gerijpte tomaten.
  • Julienne vis met een puree en groentjes.
  • Crème Catalane met ‘pousse rapière’.

Wij houden graag rekening met voedselintolerantie, liefst op voorhand even bespreken, dan kunnen we zeker oplossingen vinden.

Wil je ’s middags Picknicken, dan kan dat op één van de tafels onder de bomen. Je kan je picknick bij ons bestellen: half stokbrood met beleg, en groentjes, flesje water en vieruurtje.


Ontbijt
Stap de dag in, na een stevig ontbijt.

De dag start rond negen uur op het terras met zicht op de vallei of af en toe in de eetkamer. Daar wacht het uitgebreid ontbijt met huisgemaakt brood en confituren.

De dag goed inzetten doe je met een variatie aan ovenvers brood, diverse soorten beleg, kaas, een eitje, jams, fruit, yoghurt, ontbijtgranen, fruitsap, melk, koffie of thee, chocolademelk… Naast het eten serveert de grote gezinstafel een babbel met de andere gasten.

En daarna wordt het kiezen wat de dag zal brengen…