frennl

Wat is het leukste wat je met een mening kunt doen? Verschillen!

Pers
Iedereen beroemd?

Iedereen is volkomen vrij zijn eigen mening met anderen te delen.

Als bewijs van onze gastvrije en kwaliteitsvolle aanpak, kunnen we wat referenties voorleggen. Naast onze tevreden klanten in privésfeer – waarvan je hun mening hier kan lezen– berichtten reeds verschillende over onze b&b. Er werden publicaties, artikels of filmpjes verspreid.

Hier vind je een overzicht:

 

Pajotten wijken uit naar de Pyreneeën

15/04/’09 – Het laatste nieuws

Heel wat koppels uit de streek kiezen voor avontuur en maken hun droom waar in Frankrijk. Of het nu om een bierhandel of een gastenverblijf gaat, de Pyreneeën trekken ook de Pajotten aan. Drie koppels uit de streek vertellen over hun ervaringen.

Tinne Pouleyn en Patrick Michiels baten het gastenverblijf en domein Gajolles uit in de Gers, het Toscane van Frankrijk. Op anderhalf uur rijden van hun domein vind je Maison Fouga, het gastenverblijf van Arnout Dierick en Greet De Roubaix. Niet ver daar vandaan in Montaner verhuren Soetkin en Lieven Mathieu springkastelen en verkopen ze bieren uit de Zennevallei en het Pajottenland.

De wereld is 1000 kilometer verderop toch nog klein. De koppels leerden er elkaar toevallig kennen. ‘We verhuisden in de winter van 2006 naar Frankrijk” vertellen Tinne en Patrick. “Vrienden stuurden een door van Maison Fouga en zo kwamen we in contact met Arnout en Greet, voordien kenden we elkaar niet.’ Lieven en Soutkin leerden de uitbaters van Gajolles dan weer kennen op een markt en zo was de cirkel rond.

Ondanks de crisis gaan de zaken toch goed. “Zowel in de zomer als in de winter kan hier heel wat beleven.” vertelt Greet. “De kerstvakantie was een voltreffer, want we waren volledig bezet. De Krokusvakantie liep iets minder, omdat er echt overal sneeuw lag en de liefhebbers dus niet echt naar de grote domeinen moesten komen. We merkten wel dat er vaak op het laatste moment besloten wordt om te boeken.”

In de Gers is het dan weer rustiger in de wintermaanden. “Toch kan het hier al heel mooi weer zijn. Tijdens de Krokusvakantie konden we altijd buiten eten. Gevolgen van de crisis hebben we nog niet ondervonden, al is het misschien te vroeg om daar al een oordeel over te vellen.”

Sociaal leven

De koppels hebben zich blijkbaar al goed geïntegreerd in de Franse samenleving. “We nemen deel aan het sociaal leven, we spreken Frans en wonen hier ook dat is wel een verschil met Engelsen of Nederlanders die hier maar een paar maanden per jaar wonen” zegt Lieven.

“Maar de frietjes en de vrienden missen we wel.” aldus Greet. “Het jachtige leven in België leiden we niet meer maar soms mis ik ook wel het actief zijn in lokale verenigingen.”


Gers, het Toscane van Frankrijk

12/02/’09, De Morgen – Dossier: Lezers tippen lezers

Onze tip is: ga naar Gers, het Toscane van Frankrijk. De streek is ideaal voor een autovakantie. Gers staat ook bekend voor zijn eet- en feestcultuur. Dat mochten wij aan den lijve ondervinden tijdens een bezoek aan het zomerse salsafestival. Gers, dat betekent: golvende heuvels, weidse velden, duizenden zonnebloemen en aan de horizon de Pyreneeën. Je hebt er een aantal prachtige wandelroutes langs wijngaarden en gezellige dorpjes. 

We bezochten ook een aantal middeleeuwse kastelen en kathedralen. Onze B&B bevond zich op een heuveltop in Bonas. Het is een schuiloord voor liefhebbers van het goede leven. We kregen er een moderne kamer, een gedeelde woonkamer, een zwembad en elke ochtend een stevig ontbijt. ’s Avonds kun je bijschuiven voor het diner. Een aanrader. (Bart en Sofie De Meuter) 

www.gajolles.com 

Win ook een Bongo met jouw tip! Wil jij op onze kosten relaxen? Verbaas ons met een originele reistip en mail die naar lezerstippenlezers@demorgen.be. Je vakantiefoto’s mag je ook opsturen met je tip. Vergeet niet je adres te vermelden.


Logeren met eindeloos uitzicht

27-28/12/’08 – Weekendkrant De Standaard

De liefde voor de Gers steekt ook Belgen aan: Tinne Pouleyn en Patrick Michiels openden er chambres d’hôtes. Al toen ze tijdens hun huwelijksreis in Ierland in bed & breakfasts logeerden, waren ze gecharmeerd door die vakantieformule. ‘Op vakantie verbleven we sindsdien altijd in chambres d’hôtes. Het idee om er zelf mee te beginnen, is langzaam gegroeid.’ Uiteindelijk vonden ze het geschikte moment om de stap te zetten, hun woonplaats Halle te verlaten en een nieuw leven te beginnen. Als bergfanaten zagen ze Spanje als bestemming wel zitten, maar de taal vormde een barrière. Uiteindelijk kwamen ze via een zoekactie op het internet in de Gers terecht. Ze vonden Gajolles te koop, een domein even buiten het dorp Bonas .

 

Dat ze meteen toehapten, hoeft niemand te verwonderen. Het vrije uitzicht op de glooiende omgeving vol landerijen is verbluffend mooi. Je hebt zin om op het terras, in de grote tuin of bij het hoger gelegen zwembad te blijven genieten. Binnen was het huis al door de vorige eigenaars, Nederlanders, met gastenkamers ingericht. Vóór die tijd was dit domein een gemengd landbouwbedrijf van 35 hectare, met wijngaarden en vee; vandaag is het een ideale, rustige plek voor een best betaalbare vakantie.

 

Tinne en Patrick hebben een sobere hedendaagse stempel op de inrichting gedrukt. De vijf ruime kamers combineren comfort en functionaliteit met warme hedendaagse kleuren en luxueuze halfopen badkamers. De klasse straalt er vanaf – Patrick kent de stiel van inrichting, want in België had hij een bedrijf in verwarming en sanitair. De strakke hedendaagse stijl vind je ook in de gemeenschappelijke ruimte, waar het eten wordt opgediend als het buiten op het terras niet kan.

 

Patrick en Tinne hebben zich al perfect in het dorp van 120 inwoners genesteld. Tinne leerde van een buurvrouw gerechten met hét streekingrediënt eend klaarmaken voor de table d’hôtes. En bij de verkiezingen werd ze tot haar verrassing verkozen tot gemeenteraadslid. Van integratie gesproken.


Een adresje in de Gers.

11-12/08/’07 – Het laatste nieuws Weekendkrant

We beleefden een schitterende vakantie in de Gers (Frankrijk).

Wie houdt van rust en stilte en toch ook af en toe een duik wil nemen in het mooie zwembad, kan een fijne vakantie beleven in de bed en breakfast van Tinne en Patrick. Chambres en Tables d’hôtes met zicht op de weidsheid van de streek. Het domein is een ideale uitvalsbasis om de mooie dorpjes en (Fleurance, Eauze) en grote steden( Lourdes en Bordeaux, Toulouse) te bezichtigen.

www.gajolles.com of +33 562 58 04 91

Charlotte uit Hertsberge